Inbuzz Extra

Inbuzz Extra verwerkt bijenprodukten van eigen bijen. Hieronder staat een overzicht van onze producten. Kijk bij verkooppunten voor ons adres en openingtijden en overige verkooppunten. 
 

Honing, een echt streekproduct

Al onze honing is afkomstig van onze eigen bijen. De bijen worden op biologische wijze gezond gehouden. Onze bijen staan op diverse plekken in Nederland, onder andere in Laren, Blaricum, Eemnes, 's Graveland, Willemstad, Almere en natuureiland Tiengemeten. De bloemen waar de bijen de nectar op verzamelen bepalen de smaak en de kleur van de honing. Afhankelijk van de beplanting in de wijde omgeving van de bijenkasten, kan soms meerdere keren per jaar honing geoogst worden. In 't Gooi bijvoorbeeld, kan dat drie keer per jaar. Hierdoor kunnen we de smaken van het voorjaar (voornamelijk fruitbloesemhoning), de zomer (lindehoning) en de herfst (heidehoning) apart houden (zie de Smaken van Laren). Ook de honing van andere lokaties wordt na de oogst apart opgeslagen.

Bijenwas, een zuiver natuurproduct van een duurzame bron

In de imkerij wordt ook was geproduceerd. De bijen maken was met hun wasklieren. Dat noem je - was zweten-. Het leuke van bijenwas als brandstof voor een kaars, is dat de bijen steeds weer nieuwe was maken.
Van de bijenwas worden vellen gegoten. Door deze vellen op te rollen met een lont, ontstaat er een kaars. U begrijpt het al, u moet zelf aan het werk! We verkopen deze vellen in transparante verpakkingen voorzien van lont en instructies.

Honingbier

Honingbier is niet zoet, maar lekker! Tijdens het brouwproces wordt honing toegevoegd. Hierdoor is de suikerconcentratie tijdens het brouwen iets hoger dan bij normaal pils. De gisten zetten de zoetheid van de honing om in alcohol, waardoor de zoetheid verdwijnt. Een gedeelte van de aroma's van de honing blijven wel behouden. We hebben geexperimenteerd met honingen van uiteenlopende smaak en geur. Uiteindelijk leverde de Larense lindehoning het lekkerste bier op! Er is nagisting op de fles, dus voorzichtig uitschenken. Het alcohol percentage van dit bier is 7% vol.

de Smaken van Laren, cadeau- en kerstpakketten

Onder de naam "de Smaken van Laren" hebben we diverse cadeaupakketten in ons assortiment.