Inbuzz Extra‎ > ‎

Honing

U kunt onze honing herkennen aan de zeskantige pot met de witte deksel.
 
 
Op zoek naar een mooi cadeau, relatiegeschenk of kertpakket? Kijk op de Smaken van Laren voor ons assortiment.
 
 

 Vloeibare- of crémehoning

We leveren honing in potten van 250 en 500 gram. De voorraad varieert met de oogst. Er zijn echter altijd diverse smaken op voorraad, zoals:
 
Fruitbloesemhoning / voorjaarshoning
Lindehoning
Heidehoning
Bloemenhoning
Crémehoning
 
 
 
 
 
 
 

Honing met walnoot

Voor deze combinatie is een zachte honing gekozen die goed de smaak van de walnoot tot zijn recht laat komen. De honing is transparant van kleur, Dat combineert mooi met de kleur van de walnoot. Een pot bevat 200 gram, waarvan ca. 50 gram walnoot. Honing met walnoot wordt veel gebruikt in recepten.
 
 
 
 

Honing met raat

Om raat te kunnen oogsten moet de honingbak speciaal geprepareerd worden. Er mag geen gebruik gemaakt worden van een bijenwasvel om als bodem van de honingcellen te fungeren: de bijen moeten zelf álle raten bouwen. Dat vergt grotere volken die in staat zijn om die extra arbeid te kunnen verrichten. Omdat de lindeoogst in Laren meestal goed is, prepareren we tijdens de lindedracht een aantal van die honingbakken om deze raat te kunnen oogsten. Lindraat wordt gebotteld in zijn eigen honing. Een andere tak van sport is de heideraat.

Omdat de heidehoning een gelatineus karakter heeft, kan deze raat zelfstandig( dus zonder extra honing) verpakt worden. Een zeldzaam product, maar voor de liefhebber een gouden vangst.